TÜİSAG Telegram Kanalı Hizmetinizde !

Ülkemizdeki İSG gündemini takip edebileceğiniz Telegram kanalımız hizmete girmiştir.

>> Katılmak İçin Tıklayın <<


watch movies online maltepe escort alanya escort konya escort atasehir escort
Anasayfa / İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Hazırlık / İş Güvenliği Uzmanlığı Soru Bankaları / Çalışma Yaşamında Özel Risk Grupları ile ilgili soru bankası

Çalışma Yaşamında Özel Risk Grupları ile ilgili soru bankası

Çalışma Yaşamında Özel Risk Grupları ile ilgili soru bankası

 

1.”Yürürlükteki mevzuatta Türkiye’de en küçük çalışma yaşı 15 olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 16 ile 18 yaş arasındaki çocuklar da çalışma hayatı bakımından …….. olarak ifade edilmekte ve bu yaştaki çocukların çalışmalarına bazı kısıtlamalar konmaktadır” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a. kısmi vasıflı grup

b. özellikli bir grup

c. nitelikli bir grup

d. nicelikli bir grup

 

Cevap.b

 

2.Çocuk ve genç işçilerin çalıştırılma usul ve esasları hakkında yönetmelikte madde-6’ya göre çocuk ve genç işçilerin günlük çalışma süreleri, yirmidört saatlik zaman diliminde, kesintisiz kaç saat dinlenme süresi dikkate alınarak uygulanır?

a. 12

b. 15

c. 14

d. 13

 

Cevap.c

 

3.Çocuk ve genç işçilerin çalıştırılma usul ve esasları hakkında yönetmelikte madde-9’ya göre, emziren işçinin doğumu izleyen kaç ay boyunca gece çalıştırılması yasaktır?

a. 6

b. 4

c. 3

d. 8

 

Cevap.a

 

4.Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı Hakkında Yönetmelik (25 Mart 2004 tarih, 25412 sayılı RG) özürlülüğü bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerindeki engelleri nedeniyle çalışma gücünün en az yüzde kaçından yoksun olduğu sağlık kurulu raporuyla belgelenmiş kişiler olarak tanımlamaktadır

a. 40

b. 30

c. 50

d. 60

 

Cevap.a

 

5.Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 182 numaralı En Küçük Çalışma Yaşı Sözleşmesine (1973) göre en küçük çalışma yaşı aşağıdakilerden hangisidir?

a. 14

b. 16

c. 13

d. 15

 

Cevap.a

 

6.”……insan yapı ve biçiminin fizikî yönlerinde herhangi bir bozukluk veya eksiklik oluşturarak yine onun bedensel yeteneklerini engelleyen veya bütünüyle kaldıran durum veya durumlardır” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a. Kronik hastalık

b. zihinsel problemler

c. Ruhsal ve duygusal bozukluklar

d. Özürlülük

Cevap.d

 

7.Aşağıdakilerden hangisi başlıca risk gruplarından değildir

a. Özürlüler

b. Yaşlılar

c. Gençler

d. Kadınlar

Cevap.c

 

8.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ne göre, 70-79 yaş grubu aşağıdakilerden hangisi ile tanımlanmaktadır?

a. young old

b. oldest old

c. old old

d. younger old

 

Cevap.c

 

9.Okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde kaç saat olabilir?

a. 3

b. 4

c. 5

d. 2

 

Cevap.d

 

10.Çocuk ve genç işçilerin hafta tatili izinleri kesintisiz kaç saatten az olamaz?

a. 40

b. 35

c. 30

d. 45

Cevap.a

 

Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz;

konularina_gore_sorular_calisma_Yasaminda_ozel_Risk_Gruplari_10_SORU

Cevapla

x

Check Also

371 Sayfalık İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Süper Soru Bankası

İş güvenliği uzmanlığı C sınıfı Sınavı için paylaşımlarımız devam etmektedir. 371 sayfadan oluşan ve karışık ...

İş Güvenliği Uzmanlığı Soru Bankası ve cevapları – 3 (725 Soru)

725 karışık sorudan oluşan soru bankasına aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. uzmanlık sınavına hazırlık 3 725 soru

İş Güvenliği Uzmanlığı Soru Bankası ve cevapları – 2 (556 Soru)

556 karışık sorudan oluşan soru bankasına aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. uzmanlık sınavına hazırlık 2 556 soru

Ataşehir escort Kadıköy escort Ankara escort Eryaman escort Ankara escort bayan
bedava bahis bedava bahis türk porno izmir escort izmir escort
ankara escort ankara escort şişli escort şişli escort beylikdüzü escort
beylikdüzü escort rus porno kocaeli escort izmir escort travesti porno
suriyeli porno porno seyret Ankara Escort Bayan Ankara Escort Bayan Ankara Escort
Etlik escort Antalya escort İzmir Escort bayan malatya escort rus porno
Maltepe Escort ümraniye escort maltepe escort kartal escort kartal escort
kurtköy escort Kurtköy Escort Şerifali Escort Kadıköy Escort Kadıköy Escort
Gebze Escort Kurtköy Escort Tuzla Escort Bostancı Escort Pendik Escort
sex izle lida zayıflama hapı transpalet baskül ankara escort ankara escort
izmir Escort Eskişehir Escort Bursa Escort